MENY

Midsommarbröllop med utomhusvigsel

På Midsommarafton den 19 juni 2020 var det dags för midsommarbröllop med utomhusvigsel för Caroline och Christoffer. Tillsammans med sina närmsta sa de ja till varandra vid Sjöboholms Sätesgård strax utanför Laholm. Väderprognosen för dagen visade typiskt midsommarafton-väder med moln, sol och risk för regn. Men det skulle inte stoppa dem från att ha sin utomhusvigsel vid sjön precis som de planerat!

bohemiskt brudpar på midsommarafton går i skog under fotografering

Jag och min andrefotograf Elaine körde söderut mot Laholm och svängde in på en liten grusväg som nästan var helt dold av träden omkring. Väl där mötte vi ett brudpar med föräldrar som var mitt uppe i att fixa och duka fram för deras efterföljande brunch. Caroline hade berättat om hur hon ville ha dagen dokumenterad med fokus på naturen, det spontana och lite kaoset kring det. Dröm för mig då det är precis det jag älskar att föreviga – det spontana med allt vad det innebär blandat med lite bröllopskaos och vår fina natur!

 

BRÖLLOPSDUKNING FÖR MIDSOMMARBRÖLLOP

Medan det dukades fram, fixades för fullt nere vid vigselplatsen och togs på blomsterkrans så började mörka moln rulla in. De hade ett tält som backup plan vid eventuellt ösregn och tur var väl det! För den där klassiska Midsommarskuren kom!

brud lägger på duk på bord till bröllopsbrunch

TIPS: Använd en duk-klämma för att hålla uppe brudklänningen! (Tack till Carolines mamma för bra tips!)

TIPS: Planerar ni för att ha picknick, mingel eller fika utomhus på bröllopet? Kika efter en skuggig plats! Blir det en varm dag med strålande sol är det skönt att sitta i skuggan.

brud står med brudnäbb och plockar fram blomsterkransar

gäst kommer till midsommarbröllop utmohus

sjö vid sjöboholms sätesgård

brud dukar upp långbord till midsommarbröllop

brudgum busar med brudnäbb innan vigsel

TIPS: Ha backup plan vid regn! Om det så är för vigseln, fotograferingen eller som här; brunchen! Ha en backup plan för mindre stress på själva dagen om det skulle bli kaos-väder!

regn vid midsommarbröllop

gäster och brudpar tar skydd under tält vid regn på midsommarbröllop

gäster står med paraply en bit ifrån på grund av corona


MIDSOMMARBRÖLLOP MED UTOMHUSVIGSEL

När regnskuren dragit förbi och alla gäster var på plats så var det dags för deras vigsel nere vid sjön. Med pirriga brudnäbbar gick Caroline ned till vigselplatsen där Christoffer och gästerna väntade. En så fin och mysig vigsel! Och också med en liten överraskning till brudparet i form av livemusik!

brud med brudnäbbar går ner mot vigselplatsen

vigselförrättare luktar på brudnäbbs blommor under vigsel utomhus

brudgum sätter på ringen på brud vid utomhusvigsel på midsommar

brudpar kysser varandra under vigsel på midsommarbröllop

TIPS: Planerar ni en utomhusvigsel? Använd det naturen har! Som här; två stora träd som backdrop och tyg knutet i träden för att rama in. Det behöver inte vara svårare än så men ändå precis lika fint!

brudpar gratuleras efter utomhusvigsel på midsommar

svartvit bild på brudpar efter de gift sig på midsommar


PORTRÄTTFOTOGRAFERING

Sjöbyholms sätesgård ligger som på en liten udde. Så det var perfekt att bara smita iväg för en liten promenad längs vattnet för deras porträtt. Så mysig miljö och drömmig omgivning! Med det lummiga gröna, höga träden och sjön precis intill. Och tok-kära Caroline och Christoffer då såklart!

brudpar med blomsterkrans under fotografering på midsommarbröllop

brudpar med bohemiskt midsommarbröllop står vid sjö

 

TIPS: Planera in en porträttfotografering under er dag, om än bara en kort. Låt det bli en stund för bara er två, få andas och landa lite!

bohemiskt brudpar på midsommarafton går i skog under fotografering

bohemiskt brudpar kysser varandra under porträttfotografering

bride and groom walking on swedish midsummer wedding


BRUNCH MIDSOMMARBRÖLLOP

Efter deras porträttfotografering traskade vi tillbaka till gästerna som placerat sig vid långbordet. Det var dags för brunch med italienska surdegsmackor och pannkakor för barnen!

bröllop på midsommar med brunch och italienska mackor som meny

inspiration midsommarbröllop med långbord

Ett litet intimt bröllop tillsammans med deras närmsta, precis så som de ville ha det! Med midsommar-tema på självaste midsommarafton. Äkta midsommarväder med sol och regn. Med fokus på att ha en mysig dag tillsammans för att fira kärleken!

Och för den som undrar – det går att planera bröllop på 2 månader om en bara vill! Det är detta bröllopet ett bevis på!

Vigselplats: Sjöboholms Sätesgård
Brudbukett: Studio J
Andrefotograf: The Bohemia

Se mer av mina bröllop här!
Vill du boka mig till ditt bröllop? Kontakta mig här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

info@linnsej.se

Copyright Linnsej Photography 2024

Linnsej Photography

Linnsej Photography är fotograf i Halmstad som sedan 2016 förevigat både familjer, bröllop och företag. Linn brinner för att fånga naturliga bilder med mycket värme och kärlek! Om det så är familjebilder som beskriver vardagskaoset eller er er fantastiska bröllopsdag. Det är värt att föreviga!