MENY

Planera ett bohemiskt bröllop

Planerar du ett bohemiskt bröllop? Men vet inte riktigt vart du ska börja eller hur du ska skapa det där drömbröllopet du tänker dig? Hur ska du få fram den där känslan och stämningen du vill åt? Och vad är egentligen viktigast när du planerar ett bohemiskt bröllop?
Don’t worry – I got you!

Här delar jag med mig av tips och inspiration för att planera den bästa dagen i bohemisk stil!

 

Vad är ett bohemiskt bröllop?

Det finns massor med olika stilar och betydelse för vad just bohemiskt är, både som livsstil och i styling/dekor. Jag skulle säga att det är en lite personlig preferens vad bohemiskt faktiskt är för just DIG.

För mig, är en stor del känslan i det än bara hur det ser ut. Det är en en avslappnad känsla, “free-spirited vibe” som genomsyrar hela bröllopsdagen! Att fokusera på känslan och stämningen för dagen istället för någon form av “perfektion” i hur det ser ut.

I dekor och detaljer är bohemiskt, för mig, inspirerat av vår egen natur och att låta just naturen vara en del av dagen. Antingen med färgglada färska blommor a la 70-tals hippie känslan, eller en mer naturlig ton med torkade blommor, trä-material och en mer rustik touch.

Så – let’s start the planning!

INSPIRATION

Vad vill du ha för känsla? Är det några speciella färger du vill hålla dig till? Vill du ha ett rustikt logebröllop med festival-känsla? Eller kanske en mer vintage stil med loppisfyndade dekorationer och kanske blommor från din egen trädgård? Använd Pinterest och skapa en (eller flera!) boards för att samla inspiration!
(Klicka på bilden för att se min Pinterest-board för bohemiska bröllop!)

pinterest board inspiration för att planera ett bohemiskt bröllop

 

LOKAL TILL DITT BRÖLLOP

Vill du att ditt bröllop eller delar av ditt bröllop är inomhus eller hellre utomhus? Det är så härligt med utomhusbröllop, eller med en lokal där du har möjligt att delvis vara ute. Ha bröllopet i en lada, växthus eller hemma i din egen trädgård! Kanske du dras mer till strandbröllop eller är mer för att spendera hela dagen på ett öppet fält i vår vackra natur? Sätt upp tält i form av stretch tents eller mysiga glamping tält för att få mer festivalkänsla!

MATEN

För att få en mer avslappnad känsla, ha olika mat-stationer eller en buffé! Fixa olika food trucks för dina gäster att välja mellan, ta in catering eller ordna med maten helt  själva! Håll er till ett tema för maten eller varför inte fixa era storfavoriter? Mixa med pizza, burgare och sushi om det är det bästa ni vet! Eller varför inte köra all in på italienskt om det är er storfavorit?

OUTFITS

Varför inte leta kläder på loppis och second hand butiker? Om du så ska ha klänning, byxdress, kostym, skjorta och linnebyxor – jag lovar det finns där ute! Du får en ännu mer personlig känsla OCH du har gjort en god gärning för både miljö och plånbok. Sikta in på spets, linne-tyg, varma naturinspirerade toner i färger för att få ännu mer av den bohemiska känslan!

DEKOR TILL BOHEMISKT BRÖLLOP

Nämnde jag att låta naturen vara en stor del av bröllopet? Färska blommor, massa gröna växter, pampasgräs, trä-detaljer, kaktusar etc!
Använd det i form av en backdrop under ceremonin, ha det i håret, sätt det vid entrén till lokalen, ha det på borden och vid baren och låt det göra lounge-delen ännu mysigare! Om ni har bröllopet eller ceremonin utomhus – låt naturen bli en del av det!

Ha uppe ljusslingor (kan aldrig ha för mycket ljusslingor!), använd grenarna och häng upp tyg. Bara fantasin sätter gränserna!
Och såklart som friluftsmänniska måste jag nämna –  var rädd om vår fina natur! Lämna den lite finare än den var när du kom dit.

LOUNGE-DEL

För att få gästerna att verkligen känna sig hemma, för att ge en ännu mer avslappnad känsla och gött häng på er dag – skapa en lounge del! Här kan ni hålla det enkelt eller gå helt bananas (som i det mesta med bröllopsfixande).

Använd soffor för att skapa en riktigt mysig känsla. Ha filtar hängandes eller ha dem i trälådor bredvid sofforna. Ha extra sittpuffar på golvet eller varför inte en hängstol i makramé?

DET VIKTIGASTE!

Gör det så som NI vill att det ska vara och som NI vill att det ska kännas. Skippa traditioner om ni vill, kör på alla möjliga traditioner om det är er grej. Sikta på en avslappnad och kul stämning för er och era gäster. Så lovar jag att ni kommer få den bästa dagen någonsin!

Se mer av mina bröllop här!

Vill du veta mer om att ha med mig som er bröllopsfotograf? Check this out!

planera bohemiskt brollopplanera bohemiskt brollop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

info@linnsej.se

Copyright Linnsej Photography 2024

Linnsej Photography

Linnsej Photography är fotograf i Halmstad som sedan 2016 förevigat både familjer, bröllop och företag. Linn brinner för att fånga naturliga bilder med mycket värme och kärlek! Om det så är familjebilder som beskriver vardagskaoset eller er er fantastiska bröllopsdag. Det är värt att föreviga!