MENY

5 vanliga frågor inför familjefotograferingen

Är ni intresserade av en familjefotografering utomhus? Kanske ni inte fotograferats innan? Eller undrar hur det går till just hos mig? Jag svarar här på de 5 vanligaste frågorna inför er familjefotografering!

Familjefotografering i Haverdal Halmstad Halland med Linnsej Photography i solnedgangen

 

1. Hur långt innan behöver vi boka?

För att vara säker att du hinner få en tid just den tid på året du vill fotograferas, rekommenderar jag att du bokar din familjefotografering ca 3-6 månader innan. Vissa tider under året är mer populära och dessa bokas upp fort (Maj-Oktober). Framför allt om du önskas boka fotograferingen under en helg så finns endast ett begränsat antal tider under året.

 

2. När på året ska vi fotograferas?

Detta är så personligt och helt utifrån vad ni själva tycker! Alla årstider har sin charm och blir fint på bild på helt olika sätt. Vad som kan vara bra att fundera kring är:
-Vad vill vi ha för känsla i bilderna?
-Vad har vi för färger hemma? Och vad för färger i bilderna kan passa på våra väggar hemma?
-Har vi någon favoritplats i naturen vi gillar extra mycket vid en viss tid på året?

Familj i solnedgång under familjefotografering i Halmstad med Linnsej Photography

3. När på dagen ska vi fotograferas?

Olika tider på dagen är det väldigt olika ljus. Det beror också mycket på önskemål om plats. Om ni till exempel önskar de varma mjuka motljusbilderna ses vi strax innan solen går ner då solen står lågt och det blir mjukt och härligt varmt ljus. Vill ni hellre ses tidigare under dagen väljer vi i så fall en skuggig plats som i skogen till exempel.

Familj under fotografering i Haverdal Halmstad med Linnsej Photography

 

4. Vad ska vi göra under fotograferingen?

Fokusera på varandra och ha en mysig stund ihop som familj. Jag förevigar er precis som ni är, utan några stela poser eller att ni måste titta in i kameran. Om så barnen tycker om att springa, leta efter blommor, mest kramas och vara i er famn eller kanske dansa omkring – fotograferingen anpassas helt efter barnen! Jag kommer guida er genom lekar och bus, ni behöver inte tänka på något annat än att ha kul tillsammans! Mitt mål är alltid att få så äkta och naturliga bilder som möjligt. Bilder som berättar och visar er som familj.

Familjefotografering under sommaren i Halmstad med Linnsej Photography

 

5. Vad ska vi ha på oss?

I första hand är det viktigast för mig att ni känner er som er själva! Att ni har på er kläder som känns som ni utan att kännas uppklätt eller uppstyrt. Ni behöver absolut inte vara supermatchy-matchy med samma färger eller mönster.
Innan er fotografering skickar jag en länk med inspiration som lättare ger er en känsla av vad som funkar tillsammans.
Bra att tänka på är att inte ta kläder med stora tryck med text då det lätt stjäl uppmärksamheten i bilderna. Väldigt skarpa starka färger som chockrosa eller neongrönt kan reflekteras av ljuset och ge en konstig ton i ansiktet. Varma neutrala toner som beige, grått, mörkgrönt, rostrött och svart blir väldigt fint på bild. De ger en mjuk känsla och tar inte över. Vissa plagg och tyger kan också ge olika känsla. Ska ni fotograferas vid havet på sommaren kan kläder med lite flow (som en kjol eller klänning) bli superfint! Medan om det är höst kan just stickat vara perfekt och ge lite extra myskänsla i bilderna.

 

Familj på skogspromenad under familjefotografering med fotograf Linnsej Photography i Halmstad

Är det något annat du undrar över inför din fotografering? Lämna en kommentar nedan!

Vill du boka en familjefotografering? Du hittar med information och kontaktformulär här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

info@linnsej.se

Copyright Linnsej Photography 2024

Linnsej Photography

Linnsej Photography är fotograf i Halmstad som sedan 2016 förevigat både familjer, bröllop och företag. Linn brinner för att fånga naturliga bilder med mycket värme och kärlek! Om det så är familjebilder som beskriver vardagskaoset eller er er fantastiska bröllopsdag. Det är värt att föreviga!