MENY

Vad du måste ha på din hemsida

Vad är egentligen viktigt att ha du har med på din hemsida? Är det något du bara inte får missa när du bygger eller uppdaterar din hemsida? Vad måste du ha på din hemsida som fotograf?

Det är lite olika delar att ha i åtanke när det gäller själva uppbyggnaden av din hemsida:
-designen
-upplevelsen för besökaren
-texterna
-bilderna
-SEO

Du har bara några sekunder (ja SEKUNDER!) på att fånga besökarens uppmärksamhet. Du vill göra det tydligt och lättnavigerat på din hemsida, annars kan besökaren lätt tappa intresset och klicka vidare till nästa sida.
Därför är det vissa saker som är viktigt att du har direkt på din förstasida!

VAD DU MÅSTE HA PÅ DIN HEMSIDA SOM FOTOGRAF

Vem du är

Ha ditt namn eller ditt företagsnamn med på din första sida. Låt besökaren direkt få veta vem du är! Ännu viktigare för dig med ett personligt varumärke att besökaren direkt får möta dig/ditt varumärke.

 

Vad du gör

Är du fotograf, videograf, konstnär, florist etc? Låt besökaren direkt få veta vad du gör och vad du kan hjälpa hen med.

 

Var du är baserad

Var tydlig med var du är baserad i landet. Jag tycker det kan vara så frustrerande när en går in på en hemsida och inte ser någonstans var personen utgår från. Det betyder inte att du låser upp dig på något sätt utan du är bara tydlig för besökaren. Reser du gärna för att fotografera/jobba med dem? Berätta det!

tips hemsida fotograf seo tips

 

Det du vill bli bokad för

Visa det du vill bli bokad för i dina bilder. Exempelvis om du är fotograf och har fotograferat allt från bröllop, familj, företag, djur osv men du framför allt vill bli bokad för bröllop – visa främst bröllop! Det betyder inte att du inte kan ha olika kategorier eller att du BARA kan visa bröllop. Utan istället är du tydlig och visar din nisch eller det du är specialiserad på.

 

Om dig

Dont be a stranger! Låt besökaren få lära känna dig! Gärna en sektion om dig direkt på förstasidan och absolut en om mig-sida som en separat sida. För dig som har ett personligt varumärke är detta superviktigt!


SEO-tips!

Ha med bland det första på din hemsida vad det är du gör och var du är baserad! Detta är nämligen superbra för din SEO! Detta var bland det första jag ändrade på min hemsida från det att jag inte gjort något alls med SEO och det gjorde SÅ stor skillnad!

Vill du ha mer tips om uppbygganden av din hemsida? Om designen, SEO och hur du ska tänka kring bild och text? Lämna en kommentar nedan om vad du vill veta mer om!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

info@linnsej.se

Copyright Linnsej Photography 2024

Linnsej Photography

Linnsej Photography är fotograf i Halmstad som sedan 2016 förevigat både familjer, bröllop och företag. Linn brinner för att fånga naturliga bilder med mycket värme och kärlek! Om det så är familjebilder som beskriver vardagskaoset eller er er fantastiska bröllopsdag. Det är värt att föreviga!