MENY

3 enkla steg för att förbättra din SEO

inspiration för arbetsplats för fotograf och hemmakontor

Tycker du SEO känns krångligt? Vet du inte riktigt vart du ska börja?
Känns det överväldigande och svårt?
Ta del av dessa 3 steg för att enkelt förbättra din SEO!

Vad är SEO?

SEO, alltså Search Engine Optimization (sökmotoroptimering), är helt enkelt det du gör för att ranka högre hos sökmotorer (som exempelvis Google)! När din kund googlar vill du hamna på sida 1. Varför? Jo, när vi googlar är det oftast just de översta länkarna på sida 1 som vi faktiskt klickar in på. Därför vill DU hamna just där så din kund klickar in hos just DIG!

Tar det inte massor med tid?
När en hör SEO tänker många:
Är det inte jättemycket jobb med det?
Är det inte hur mycket olika delar som helst som du måste göra och ha koll på för att ens kunna hamna på sida 1?

Det krävs absolut arbete med det för att kunna se resultat och förbättra sin SEO. Men det behöver varken vara krångligt, svårt eller behöva ta upp all din tid! Du måste inte göra allt på en gång eller gå in helt på smådetaljer utan det går absolut att se resultat med ganska enkla medel!
Därför vill jag dela med mig av 3 steg du kan göra som fotograf för att enklare ranka högre hos sökmotorer!

 

brudpar under porträttfotografering med bröllopsfotograf fjelldalens slott halmstad

 

1. NAMNGE DINA BILDER

Namnge dina bilder utefter vad du vill bli hittad på. Använd alltså inte namnet som kommer direkt ur kameran (som exempelvis DSC-2000) utan döp om dina bilder innan du använder dem på din hemsida eller blogg!
Vad du döper dina bilder till ska vara utefter vad du vill bli hittad på, dina så kallade keywords.

Exempel:
Om du vill bli hittad på: bröllopsfotograf halmstad
Förslag på filnamn: brollopsfotograf-halmstad.jpeg
Du kan också lägga till ditt företagsnamn, bröllopslokalen bilden är ifrån och kanske märket på brudklänningen för att du lättare ska bli hittad när din kund googlar på det.

 

Brudpar under porträttfotografering under sommarbröllop på Ekolsunds slott i Enköping

 

2. ÄNDRA STORLEKEN PÅ DINA BILDER

Minska bildstorleken på dina bilder och lägg absolut inte upp högupplösta bilder! Utan förbered dem för webben. Jag minskar ner bilderna när jag exporterar dem från Lightroom, samt använder JPEGmini för att minska ytterligare men utan att försämra bildkavlitén. Om du skulle använda bilder som är för stora (som högupplösta) så skulle din sida bli allt för tung och därmed långsam, vilket riskerar att din kund inte stannar på sidan utan går vidare till nästa.

tips för att minska bildfilers storlek utan att försämra kvalitén är programmet jpegmini. fototips för fotografer

 

3. BLOGGA

Sökmotorer vill att din sida är vid liv och därmed har uppdaterat material. Därför är en blogg ett perfekt sätt att få pluspoäng för att hamna högt på sökmotorer!
När du bloggar är det viktigt att du skriver och anpassar det för SEO. Exempelvis ha inte ett blogginlägg med bara massor av bilder. Utan ha med text där du också får med dina keywords, alltså det du vill bli hittad på på Google!

Något jag ser många fotografer göra är att namnge sina blogginlägg utefter brudparets namn. Att istället döpa det till exempelvis bröllopslokalen, staden eller något som var unikt med just det bröllopet kan dock hjälpa dig i din SEO.

Som i blogginlägg nedan har jag inte valt Malin + Billy som brudparet heter, utan istället har jag döpt det till vilken typ av bröllop det var (bohemiskt) och själva platsen för bröllopet (Bergs Gård Trosa).

seo tips för fotograf namnge blogginlägg för att sökoptimera dina blogginlägg

 

Se hela inlägget här!

 

bohemisk klänning på porträttfotografering bohemiskt bröllop bergs gård trosa

 

And that’s it!
Med dessa enkla steg kan du redan nu börja med SEO för att på så sätt kunna lättare bli hittad på Google! Planera in tid för att optimera din hemsida, lägg in det som en del av ditt arbetsflöde så kommer du så mycket lättare kunna bli hittad på Google av dina kunder!


Har du några frågor om SEO? Let me know! Skriv en kommentar här nedan eller hör av dig via instagram!

 

Här kan du se mer av mina tips vad gäller fotografi, företagande och SEO!

 

 

 

 

  1. […] att det inte ska bli för tungt och därmed laddar långsamt. Detta gör du bland annat genom att förbereda dina bilders storlek innan du lägger in dem på hemsidan. När du väljer ut de bilder du ska använda till hemsidan, förbered dem innan du laddar upp dem. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

info@linnsej.se

Copyright Linnsej Photography 2024

Linnsej Photography

Linnsej Photography är fotograf i Halmstad som sedan 2016 förevigat både familjer, bröllop och företag. Linn brinner för att fånga naturliga bilder med mycket värme och kärlek! Om det så är familjebilder som beskriver vardagskaoset eller er er fantastiska bröllopsdag. Det är värt att föreviga!