MENY

Julfotografering

2020 var året då Julen inte var sig riktigt lik. Vi firade inte tillsammans med våra familjer på grund av restriktionerna. Vi firade istället hemma i vår lägenhet (där det kändes som vi spenderat en evighet på grund av pandemin). Jag kände inför Julen att jag ville göra något kreativt och skapa lite mer Julkänsla trots allt som pågick. Så jag bestämde mig för att ha en Julfotografering!

Adventsfika fudge julfotografering

ATT SKAPA FÖR SIG SJÄLV

Det är så viktigt att bara skapa för sig själv ibland. Utan några måsten eller några som helst förväntningar. Bara genom det en själv känner och som ett tillfälle att testa på nya saker. Jag gör det egentligen allt för sällan… Kanske var det en anledning till att jag nu tänkte tillbaka på denna Julfotografering från 2020? Kanske inte bara som en påminnelse om att just skapa egna projekt, utan också en påminnelse om hur annorlunda det där året faktiskt var?

 

BILDERNAS BETYDELSE FRÅN JULFOTOGRAFERINGEN

Bilder har en så stor betydelse. Det finns så mycket i dem. En känsla, en historia eller som en påminnelse om en annan tid. Dessa bilderna har en annan känsla för mig idag, 2 år senare, mot vad de hade när jag tog dem. När jag hade fotograferingen ville jag bara skapa lite mer julmys hemma. Lite julstök, pyssel och få leka lite med ljuset från fönstret ihop med tända ljus.

Idag berättar de mer om känslan av det året, känslan av den annorlunda julen. Julen hemma hos oss, som vi antagligen annars aldrig fått; en Jul hemma i vår älskade lägenhet.

TIPS – PEPPARKAKSFUDGE

Med på bilderna är den alldeles magiska pepparkaksfudgen som blivit min absoluta go-to att baka vid Jul! Den är från Fridas Vegobak! Så enkel och SÅ god!

DETTA ÅRETS JUL

Detta året känner jag att jag längtar lite extra till allt som hör Julen till. Jag har en annan känsla i kroppen, ett helt annat lugn än jag brukar ha vid denna tiden och det bara kliar i hela kroppen att få julstöka! Pyssla, baka, fixa med vegetariska och växtbaserade alternativ till julmaten och se massa Julfilmer.

Jag brukar säga att fram till första advent är jag Grinchen. Innan första advent vill jag inte höra om Julen eller se några juldekorationer. Inte för jag inte gillar julen, utan just för jag inte vill det ska slitas ut! Att börja med Julpynt och grejer för tidigt tar bort magin för mig. Granen ska inte in förrän några dagar innan Julafton för att fortfarande ha den där wow-effekten när en vaknar på morgonen. Julmaten ska helst inte ätas förrän på Julafton så den verkligen känns riktigt lyxig och efterlängtad!

Julfotografering paketinslagning julklappar

JULPYSSEL

Julen är tiden då jag bakar som tusan. Resten av året är det inte allt för ofta… Jag älskar pillet med Julpynt och gå på loppisar efter unika Jul-dekorationer. Jag föredrar en ganska traditionell, lite lantlig Jul. Med varma naturnära toner och inslag av mörkt rött. Inte massa glitter eller bling-bling utan mysigt och ombonad känsla trivs jag bäst i!

Julen 2022 – jag är så redo för dig! Kanske det får bli en Julfotografering till i år?

Hur tänker du kring Julen? Är du full on julstök tidigt eller bygger du också gärna upp det sakta men säkert för att få den riktigt magiska känslan på Julafton? Berätta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

info@linnsej.se

Copyright Linnsej Photography 2024

Linnsej Photography

Linnsej Photography är fotograf i Halmstad som sedan 2016 förevigat både familjer, bröllop och företag. Linn brinner för att fånga naturliga bilder med mycket värme och kärlek! Om det så är familjebilder som beskriver vardagskaoset eller er er fantastiska bröllopsdag. Det är värt att föreviga!