MENY

Hemligt bröllop i Sperlingsholms kyrka

Höstbröllop gör mig helt varm inombords. Det är något magiskt med färgerna på träden, vinden som ger liv till både träd, hår och klänning, och ljuset som får allting att lysa. Det är verkligen en favorittid på året, och att gifta sig på hösten är, för mig, en dröm. 

Jag fick äran att fota just ett sådant magiskt höstbröllop i oktober förra året, då livsnjutarna Ami och Thomas gifte sig i Sperlingsholms kyrka i Halmstad. 

Brudpar står i en trädgård vid vatten och håller om varandra på hösten

Hemligt bröllop

Det var ett hemligt bröllop, där bara paret, prästen, vaktmästaren och jag samlades i den perfekt krispiga eftermiddagssolen. Paret ville ha en intim ceremoni där de helt kunde njuta av varandra och fira sin kärlek. De fokuserade på jordnära färger och en bohemisk känsla som matchade naturen och den underbara höstdagen de befann sig i. 

Brudpar går hand i hand på en väg under deras höstbröllop i solen

Ami: “Vi ville vara oss själva i val av kläder och därför valde vi stilrena plagg med en touch av bohodetaljer. Här var det också viktigt att få in höstkänslan.” 

 

Tema och detaljer

Höstens vackra färger, deras kärlek till varandra och en bohemiskt touch var deras valda tema för bröllopet. Detta syntes tydligt i platsen, kläderna och blombuketten som de beställde hos en florist. De valde också att ha stilrena och minimalistiska detaljer när det kom till håruppsättningar och smycken. 

Ami: “När det gällde hår var det viktigt för mig att en frisör gjorde en uppsättning eftersom mitt hår lever ett helt eget bångstyrigt liv. Smycken skippade vi helt bortsett från förlovning- och vigselring till mig, då vi ville ha en ”clean” känsla. Thomas är väldigt obekväm med att bära smycken och därför hoppade vi vigselring till honom.

 

Två porträttfotograferingar

Vi valde att ha två porträttfotograferingar – en innan ceremonin då vi gick en promenad runt kyrkan och fotograferade, samt en efter ceremonin då vi återigen fokuserade på att fånga höstens alla färger. Varma toner och en fantastisk oktobersol omslöt paret och bilderna fick en perfekt, nästan drömsk känsla. Ormbunkarna, det kluckande vattnet och det vackra paret blev den perfekta kombinationen. 

Det fina med att ha porträttfotografering både före och efter ceremonin är att det fångar de olika känslorna under dagen. Förväntan, pirret och kanske lite nervositet innan. Lugnet, de sänkta axlarna och lyckan efteråt. 

brud går hand i hand med brudgum på en äng under höstbröllop

Ami: “Att hitta rätt fotograf var viktigt för oss. Eftersom vi båda inte är bekväma bakom kameran var det viktigt att hitta en fotograf som vi kände oss trygga med. Fotografen skulle även fånga den där höstkänslan vi var ute efter och det gjorde Linn med bravur!” 

Ami och Thomas ville ha bilder med liv, rörelse och en intim känsla som både speglade dagen och deras liv tillsammans. 

 

brudpar går ner för slänt i skogen under deras bröllopsfotografering på hösten

När de pratar om vad som gjorde dagen så speciell säger de: “Vi skapade ett så vackert minne som vi längtat efter i så många år. Och att vi fick hjälp att åstadkomma vårt unika bröllop med en underbar fotograf och en fantastisk präst som båda gav oss det bröllopet vi var ute efter.” 

Intim ceremoni 

Ceremonin präglades av värme, intimitet och otrolig energi som fyllde den lilla kyrkan. Jag fick även äran att vara en av deras vittnen medan jag också fotograferade deras vigsel där kärleken till varandra stod i fokus. 

Ami: “Thomas hittade vigselplatsen och vi blev båda kära i den lilla kyrkan som låg lite ute på landet. Eftersom vi gifte oss utan en enda gäst var det viktigt att kyrkan inte var så stor och att den skulle kännas varm och mysig. Vi var också angelägna om naturen kring kyrkan. Vi ville inte omge oss av människor utan vi sökte efter lugnet där vi kunde fokusera på vår kärlek och oss själva.” 

Ami: “Gör inte det som förväntas av andra att ni ska göra utan helt och hållet gå den vägen NI vill. Och att välj Linn som fotograf! Det finns ingen som är så briljant och engagerad som Linn!”.

brudpar håller om varandra under hemlig vigsel i sperlingsholms kyrka i halmstad

brudpar står vid vattnet med en roddbåt bredvid under stor ek som är fyllt med de varma höstfärgerna

Detta bröllop, dessa människor och fantastiska höstdag kommer jag bära med mig alltid och jag drömmer efter fler bröllop med fantastisk höstsol och svajande ormbunkar. Det var helt enkelt magiskt. 

 

Planerar ni ett hemligt bröllop bara ni? Gifter ni er på hösten som är vår absolut finaste årstid? Kontakta mig här för att boka mig som bröllopsfotograf på erat bröllop!

Få massor av tips och inspiration för erat bröllop här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

info@linnsej.se

Copyright Linnsej Photography 2024

Linnsej Photography

Linnsej Photography är fotograf i Halmstad som sedan 2016 förevigat både familjer, bröllop och företag. Linn brinner för att fånga naturliga bilder med mycket värme och kärlek! Om det så är familjebilder som beskriver vardagskaoset eller er er fantastiska bröllopsdag. Det är värt att föreviga!