MENY

Varför du ska boka en nyföddfotografering hemma

Ni har en ny liten skatt i familjen och funderar ni kanske på att föreviga denna tid med en nyföddfotografering hemma? Varje ögonblick med ditt nyfödda barn är så värdefullt och att fånga dessa ögonblick genom en fotografering är något ni aldrig kommer ångra. Genom en nyföddfotografering hemma hos er blir det en personlig känsla till bilderna genom tryggheten och värmen från erat eget hem.

mamma sitter mot en bohemisk sänggavel och tittar ner mot sin bebis hon ammar

I det här blogginlägget kommer jag berätta mer om varför du ska boka en nyföddfotografering hemma. Dessutom ger jag tips på hur ni kan förbereda er inför fotograferingen med erat nyfödda barn, så ni kan få dessa minnen dokumenterade som sen kommer vara livet ut.

En trygg plats för er att fotograferas i

En av de viktigaste delarna i mitt fotograferande är att fånga er familjs unika egenskaper. Det som är ni, berättar om erat liv just nu och för att återskapa känslan av hur era dagar ser ut just nu.

mamma lutar sig mot en bohemisk sänggavel och tittar ner mot sin bebis hon ammar

För mig är det viktigt att ni känner er avslappnade under fotograferingen och att ni får en fin stund tillsammans. Det är där magin händer, i de genuina känslorna och interaktionen mellan er. Jag kommer guida er igenom precis hela fotograferingen, utan några stela poser. Ni kommer mest få fokusera på varandra och er nyfödda lilla skatt.

Genom att låta hemmet vara en del av era bilder berättar det mer om er som familj och ger en helt annan personlig känsla. I detaljerna som soffan ni satt och ammade i, ett favoritgosedjur er bebis fått av en släkting eller genom en liten tröja som speglar hur liten er bebis faktiskt är just nu.

Fånga autentiska ögonblick

De bästa bilderna blir i de där stunderna mitt emellan, i de små ögonblicken som fångar de genuina känslorna och interaktionerna mellan er. Genom att skapa en bekväm och avslappnad känsla kommer jag fånga dessa stunder som speglar just er familj. Om det så är en lekfull stund mellan syskonen, ett litet leende från er nyfödda bebis eller hur den lilla handen kramar om din, så kommer det vara så värdefullt för er i framtiden. Genom att jag fokuserar på de autentiska ögonblicken och att fånga era personliga detaljer kommer er nyföddfotografering bli ett kärt minne i många år framöver.

Förbered er inför nyföddfotograferingen

Inför er fotografering är det några saker ni kan förbereda för att det ska flyta på så smidigt som möjligt. Låt oss gå igenom några tips:

mamma sitter med bebis i famnen i soffan i ett bohemiskt hem under nyföddfotografering

Se till att äta innan er fotografering

Det viktigaste inför att vi ses är att ni (framför allt eventuella syskon som ska vara med) är mätta och belåtna. Beroende på vilken tid ni bokat er fotografering, så planera in ett bra mål med mat strax innan. I övrigt anpassas såklart fotograferingen helt utefter bebisens behov. Så behöver bebisen exempelvis matas så tar vi en paus eller så förevigas det med om du vill.

 

Behöver jag städa innan fotograferingen hemma?

För mig är en lifestylefotografering hemma ett sätt att fånga vardagen med allt vad det innebär. Så känn inte att du behöver storstäda hela hemmet eller att det behöver vara kliniskt rent inför fotograferingen. Du avgör helt själv hur du vill att det ska se ut. Skulle leksaker dras fram under tiden eller snuttefiltar ligger lite här och var – det gör ingenting. Skulle något “vara i vägen” på något vis för bildens skull, då flyttar jag bara lite på det. Så stressa inte upp dig över städningen innan fotograferingen, lite dammkorn i hörnen syns inte ändå.

Vad ska vi ha på oss på fotograferingen?

Välj gärna kläder i neutrala, varma toner. Så som svart, beige, brunt, skogsgrön och dov orange blir superfint på bild. Titta gärna på hur era kläder kompletterar varandra och funkar tillsammans. Ni behöver absolut inte matcha perfekt. Utan variation i ton/färg och textur tycker jag bara blir fint. Undvik gärna stora mönster och tydliga logotyper, då det gärna kan ta fokus från er.

Låt gärna bebisen ha kläder med kort ärm eller kortare byxor för att ännu tydligare få fram hur liten hen är.

Kika gärna på denna Pinterest board för inspiration inför fotograferingen.

När ska jag boka nyföddfotografering?

Du bokar din nyföddfotografering innan bebisen är född för att säkerställa att du får en tid. Vill du ha de mysiga och nära nyföddblilderna rekommenderar jag att ni fotograferas inom de 4 första veckorna. Det går givetvis jättebra senare också. Det är det fina med så kallad lifestylefotografering, det kan anpassas helt.

Är det dags att boka er nyföddfotografering i erat hem?

Kontakta mig genom formuläret här för att boka er nyföddfotografering hemma.

Vill du se mer från mina lifestylefotograferingar? Kika här för tips och inspiration om hur det går till!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

info@linnsej.se

Copyright Linnsej Photography 2024

Linnsej Photography

Linnsej Photography är fotograf i Halmstad som sedan 2016 förevigat både familjer, bröllop och företag. Linn brinner för att fånga naturliga bilder med mycket värme och kärlek! Om det så är familjebilder som beskriver vardagskaoset eller er er fantastiska bröllopsdag. Det är värt att föreviga!