MENY

Boka familjefotografering utomhus

Funderar du på att boka en familjefotografering utomhus men undrar hur det går till? Du kanske har frågor som “var ska vi fotograferas” eller “när ska vi fotograferas”?
Jag kommer här gå igenom hur det fungerar när du bokar en familjefotografering utomhus och vad som kan vara bra att tänka på!

Varför jag älskar familjefotografering utomhus

Vi har så otroligt vacker natur omkring oss och jag älskar att låta den vara en del av mitt fotograferande. Här i Halmstad har vi dessutom stor variation av olika platser och vyer som passar olika familjer. Som en vacker granskog eller vår fina kust med långa stränder. Det kan ge helt olika känsla och stämning! Kanske en viss plats betyder extra mycket för dig? Något som påminner dig om era skogspromenader eller om hur du själv sprang barfota i sanden som liten? Kanske du precis som jag bara älskar att andas skogsluft och det skänker ett lugn du vill ha med i era bilder?

Boka familjefotografering utomhus

Hur går det till med bokning av familjefotografering utomhus?

Ja vad kul att du vill boka en familjefotografering utomhus! Jag rekommenderar dig att först kika närmre på min sida för Familj för att läsa mer familjefotografering och priser. Längst ner på sidan hittar du ett formulär att fylla i för att skicka din förfrågan för att boka din fotografering.

Jag kommer sen återkomma till dig med närmsta tillgängliga tid för fotografering. Vill du boka in din fotografering för en viss årstid lite längre fram så går det jättebra! Bra skriv med det i din förfrågan. Du väljer sen den dag och tid som passar er bäst och vi bokar in. Jag skickar sen en bokningsavgift för att bekräfta bokningen, när den är inbetald är din bokning fullständig!

Du får sen tillgång till en guide inför fotograferingen med massor av tips och inspiration! Både hur ni kan förbereda barnen, vad ni kan tänka på gällande klädval och vad som händer efter er familjefotografering.

Var ska vi fotograferas?

Jag har flera favoritplatser här i Halmstad du kan välja mellan! När du bokat din fotografering så kommer jag dela med mig av mina bästa platser och du kan då välja den du känner passar er bäst. Samtliga platser är noga utvalda för just familjefotografering med mycket bus och lekar. Med öppna ytor för barnen att springa och olika miljöer för att få fin variation i erat färdiga galleri med alla bilder.

Boka familjefotografering utomhus

När ska vi fotograferas?

Tiden för er fotografering beror på vilken årstid ni ska fotograferas, barnens mat-och sovtider samt erat önskemål på plats. Men ljuset är som finast timmen innan solen går ner oavsett väder. Om solen visar sig kan vi få magiskt motljus som bara går att få under de tiderna då solen står lågt på himlen. Under sommaren går solen ner senare på kvällen och på höst/vinter är det redan under eftermiddagen.

Boka familjefotografering utomhus

Vad ska vi ha på oss på familjefotograferingen?

Absolut viktigast är att ha kläder ni alla trivs med och känner er bekväma i (framföra allt barnen!). Ha gärna färger i liknande varma toner, men ni behöver absolut inte vara super-matchy-matchy med exakt likadana tröjor eller så. Ha hellre variation på era kläder men inom samma toner. Neutrala och varma toner tycker jag blir absolut bäst på bild. Som svart, beige, skogsgrönt, roströd eller brunt. Välj inte plagg med stora tryck eller mönster på, då det kan ta uppmärksamheten från er i bilden. Material som stickat, jeansjackor och linne-tyg blir SUPERFINT på bild!

Här har jag lite exempel på vad tidigare kunder haft på sina utomhusfotograferingar!

Det är dags för er fotografering!

Det är äntligen dags för er fotografering och ses på den plats ni valt ut! Innan fotograferingen; säg helst inte till barnen att ni ska iväg och fotograferas. Utan förbered dem istället genom att berätta att ni ska åka iväg och leka tillsammans och träffa en tokig filur som heter Linn. Se gärna till att ha ätit och vilat ut så gott det går innan vi ses. Är barnen trötta från att ha sovit i bilen börjar vi lite lugnt och anpassar oss efter dem helt enkelt! Och den en gyllene regel – muta inte barnen. Jag har träffat massor av barn som först varit lite trötta, griniga och inte alls velat vara med till en början – och det är helt okej! Det har alltid släppt till slut och det har blivit en superrolig stund för familjen med jättefina bilder.

Jag guidar er igenom precis hela fotograferingen utan att be er titta in i kameran eller posera på något stelt vis. Ni ska bara fokusera på att ha roligt tillsammans som familj! Jag gör alltid mitt yttersta för att barnen ska tycka det är KUL utan några som helst tvång eller måsten. Utan allt sker på barnens villkor! Hos mig är allt från spring i benen och tokigheter till mer lugnare tempo med barn som hellre är i famnen varmt välkommet.

Är du redo att boka din familjefotografering utomhus?
Fyll i formuläret på denna sida så återkommer jag med mer information!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

info@linnsej.se

Copyright Linnsej Photography 2024

Linnsej Photography

Linnsej Photography är fotograf i Halmstad som sedan 2016 förevigat både familjer, bröllop och företag. Linn brinner för att fånga naturliga bilder med mycket värme och kärlek! Om det så är familjebilder som beskriver vardagskaoset eller er er fantastiska bröllopsdag. Det är värt att föreviga!