Yay vad kul att ni vill bjuda in mig till er härliga familj för en lifestylefotografering!

Jag vet att dagarna så lätt bara sveper förbi, vardagslivet med både sina rutiner och oplanerade händelser så lätt rullar på.
Plötsligt är barnen inte så små längre. Krypandet blir spring i benen och morgonrutinen till dagis blir bussfärd själv till skolan.

Lifestyle och storytelling ligger mig väldigt nära hjärtat. Berättelsen om just er fina familj, era unika egenskaper och hur ert liv ser ut just nu.
Hur vill ni minnas tillbaka på denna tiden? Vad vill ni ska återberättas för era barn när de är stora?

 
linnsejphotography_AlleCalleSaga12-10_162.jpg

Vad ska vi göra?

Tänk er en helt vanlig ledig dag tillsammans. Vad hittar ni allra helst på som familj? Jag vill föreviga er familj, precis så som ni är. Om det är så att baka och pyssla. Eller hellre läsa böcker, leka med lego eller gå en promenad. Då gör vi just det!
Ha en riktig familjedag, så hänger jag på. Under fotograferingen kommer jag guida er utan att styra eller stela poseringar. Jag kan be er placera er lite annorlunda eller interagera i era aktiviteter för att få så äkta och naturliga bilder som möjligt. Jag kör lite fluga-på-väggen kan man säga (men trevligare såklart!). Under en nyföddfotografering guidar jag er mer under hela stunden. Ni får mest mysa med er lilla skatt.

familj-familjefotograf-fotograf-halmstad-halland-barnfotograf-nyfoddfoto-nyfoddfotograf-00002.jpg

när ska vi fotograferas?

Alla barn och familjer är olika. Därför avgör ni när tiden passar just er bäst. Om ni önskar fotograferas inomhus, så rekommenderar jag att vi bokar tiden under förmiddagen för att få in så mycket ljus som möjligt i hemmet. Men fungerar det bättre för er på eftermiddagen istället så går det såklart bra! Vill ni göra någon aktivitet utomhus är detta bättre tidigare på morgonen eller senare på eftermiddag/kväll då ljuset är lite mjukare.
Är det nyföddfotografering så rekommenderar jag att välja en tid som brukar falla in bra efter matning under förmiddagen. Detta är såklart svårt att styra helt, så det lämnas alltid tid för pauser för matning eller blöjbyten till exempel.

LinnsejPhotography_lillebror-webb-017.jpg

Vad ska vi ha på oss?

Precis vad ni vill! Vill ni gå i mjuksbyxor för ni är hemma och pysslar så får ni gärna ha det. Vill barnen bara springa runt i blöja är det helt okej! Vill de ha på sig sina allra finaste klänningar ska de såklart ha det. Ha kläder ni alla trivs med och känner er bekväma i. Det kan vara bra att tänka på att ha färger i liknande toner, men ni behöver absolut inte vara super-matchy-matchy.
Är det en liten nyfödd som ska förevigas rekommenderar jag bara blöja och en tunn body. Det är lätt att kläderna är lite stora när de bara är några veckor gamla och då är det bäst med en enkel ärmlös body.

familj_-1.jpg

Hur noga ska vi städa?

Helt ärligt? Inget alls om ni frågar mig! Lifestyle och storytelling är just det, berättandet av det vardagliga livet. Det gör inget om barnen öst fram precis alla leksaker de har över hela golvet. Det gör inget om köksön inte är avtorkad från gårdagens matlagning. Ni gör precis som ni vill! Skulle det vara något jag tycker stör eller är lite i vägen, så flyttar jag bara det lite när jag väl är på plats. Men jag förväntar mig inte att något hem är perfekt och fläckfritt!
Generellt är barnens rum, vardagsrummet och föräldrarnas sovrum de platser som används mest. Större delen av fotograferingen kommer ske i de rum med bäst naturligt ljusinsläpp från fönster.

 
 

Fotograferingen

När jag kommer hem till er börjar jag alltid med att lära känna barnen lite. Det är viktigt för mig att de känner sig trygga och vet vem det är som kommer och hälsar på. Jag tar sen gärna en liten rundtur i hemmet för att se hur ljuset fallet i de olika rummen. Vi går igenom lite om hur vi kommer lägga upp fotograferingen och hur det kommer gå till. Fotograferingen sker i ert hem där både ni och barnen kan känna sig trygga och avslappnade. Fotograferingen tar mellan 1-2 timmar och allt går helt i barnens takt. Vid nyföddfotografering och barnet sover när jag kommer dit, då börjar jag med bilder på det. Är bebisen vaken och ligger i pappas famn, då börjar vi med lite bilder på det och er tillsammans. 

linnsejphotography_AlleCalleSaga12-10_198.jpg
linnsejphotography_AlleCalleSaga12-10_205.jpg

Efter fotograferingen

Inom 2 veckor från fotograferingen får ni en länk via mail till ett lösenordsskyddat webbgalleri för att i lugn och ro kika igenom bilderna. Där väljer ni ut vilka bilder ni önskar beställa, antingen som digitala filer, förstoringar eller andra produkter så som minialbum eller bildboxar. Bilderna på sidan är endast till för att visa ert urval och får inte laddas ner eller användas. Webbgalleriet finns tillgängligt under 2 veckor.
Efter ni gjort er beställning får ni en orderbekräftelse som ni sedan bekräftar. Sedan skickas er faktura via mail enligt er beställning. Efter att betalningen är mottagen levereras era bilder. Digitala bilder levereras via webbgalleriet inom 2 veckor. För förstoringar eller andra produkter ca 4-6 veckor.

PRISLISTA


BILDPAKET STORA - 9900:-

I detta paket ingår
1-2 timmars fotografering utomhus eller hemma
Samtliga digitala bilder från urvalet (ca 40st)
Levereras på fint USB i trä
Vacker bildbox i trä med era utvalda favoriter


BILDPAKET MELLAN - 7900:-

I detta paket ingår
1-2 timmars fotografering utomhus eller hemma
Samtliga digitala bilder från urvalet (ca 40st)
Levereras via privat webbgalleri


BILDPAKET LILLA - 5900:-

I detta paket ingår
1-2 timmars fotografering utomhus eller hemma
10 st digitala bilder
Levereras via privat webbgalleri


För att se produkter jag erbjuder utöver digitala bilder, klicka på knappen nedan. Lösenord: produktgalleri1