Yay vad kul att ni vill ses för en familjefotografering med mig!

Jag vet att dagarna så lätt bara sveper förbi, vardagslivet med både sina rutiner och oplanerade händelser så lätt rullar på.
Plötsligt är barnen inte så små längre. Krypandet blir spring i benen och morgonrutinen till dagis blir snart bussfärd själv till skolan.

Jag vill fånga de där skratten som känns ordentligt i magen, de nyfikna blickarna och kärleken hos er som familj.
Håret behöver inte ligga perfekt och alla behöver inte titta samtidigt in i kameran - utan det är det äkta och genuina jag vill föreviga.
Men inte bara det - jag vill också ge er en riktigt rolig stund tillsammans!

 
linnsejphotography__FamSandberg_020.jpg

Vad ska vi göra?

Tänk er en promenad eller lekstund tillsammans hela familjen. Vad hittar ni allra helst på ihop? Jag vill föreviga er familj, precis så fantastiska som ni är. Om så barnen tycker om att springa, leta efter blommor, mest kramas och vara i er famn eller kanske dansa omkring - fotograferingen anpassas helt efter barnen!
Jag kommer guida er genom lekar och bus, utan att styra eller stela poseringar. Jag kan be er placera er lite annorlunda eller interagera i lekarna, men alltid med målet att få så äkta och naturliga bilder som möjligt. 

08-02001.jpg

när ska vi fotograferas?

Alla barn och familjer är olika. Därför avgör ni när tiden passar just er bäst.
Ljuset är som mjukast och finast  timmen innan solen går ner. Likadant timmen efter solen precis gått upp! Om solen visar sig kan vi då få vackert motljus som bara går att få under de tiderna då solen står lågt på himlen.
Under sommaren går solen ner senare och det kan vara svårt att hålla barnen vakna så sent. Då rekommenderar jag att vi bokar tiden under sen eftermiddag och är på en plats med mycket skugga för att få mjukt och jämnt ljus. 

linnsejphotography_FamNyberg_187.jpg

Vad ska vi ha på oss?

Precis vad ni vill! Viktigast av allt är att helt enkelt ha kläder ni alla trivs med och känner er bekväma i (framföra allt barnen!). Det kan vara bra att tänka på att ha färger i liknande toner, men ni behöver absolut inte vara super-matchy-matchy med exakt likadana tröjor eller så.
Välj gärna inte tröjor med stora tryck eller mönster på, då det gärna kan ta uppmärksamheten från er och känslan i bilden. 

LinnsejPhotography_fammarklid_-47.jpg

vad ska vi tänka på?

Viktigast av allt - säg helst inte till barnen att ni iväg och fotograferas. Utan istället förbereda dem genom att berätta att ni ska åka iväg och leka och träffa en tokig filur som heter Linn. För lekar och bus kommer det bli! Jag gör alltid mitt yttersta för att barnen ska tycka det är kul utan tvång eller måsten.
Se gärna till att ha ätit och vilat ut så gott det går innan vi ses. Är barnen trötta från att ha sovit i bilen börjar vi lite lugnt och anpassar oss efter dem helt enkelt!
Och en gyllene regel - muta inte barnen. Jag har träffat barn som varit lite trötta, griniga och inte alls velat vara med. Och det är helt okej! Det har alltid slutat med glada miner och fantastiska ögonblick. 

 
 

Fotograferingen

När vi ses börjar jag alltid med att lära känna barnen lite. Det är viktigt för mig att de känner sig trygga och får veta lite mer om den där lek-tokiga Linn.
Jag har med mig ett litet gosedjur som bor på min kamera. Han heter Nicke och får vara med under lekarna eller tävlingarna. 
Under fotograferingen kommer jag guida er genom lekar och massa bus. Det kan bli både tävlingar, spring och dansande! Jag kommer aldrig säga åt barnen att
"le in i kameran" eller "titta in i kameran" utan fokuserar på att de ska ha roligt. 

Men mamma - vi tog ju inga bilder! Vi bara lekte ju! - Albin 8 år

linnsejphotography_VikenFamiljen_040.jpg
linnsejphotography_calleallesaga_014.jpg

Efter fotograferingen

Inom 2 veckor från fotograferingen får ni en länk via mail till ett lösenordsskyddat webbgalleri för att i lugn och ro kika igenom bilderna. Där väljer ni ut vilka bilder ni önskar beställa, antingen som digitala filer, förstoringar eller andra produkter så som minialbum eller bildboxar. Bilderna på sidan är endast till för att visa ert urval och får inte laddas ner eller användas. Webbgalleriet finns tillgängligt under 2 veckor.
Efter ni gjort er beställning får ni en orderbekräftelse som ni sedan bekräftar. Sedan skickas er faktura via mail enligt er beställning. Efter att betalningen är mottagen levereras era bilder. Digitala bilder levereras via webbgalleriet inom 2 veckor. För förstoringar eller andra produkter ca 4-6 veckor.


familjefotografering 2019

BILDPAKET STORA - 9900:-

I detta paket ingår
1-2 timmars fotografering utomhus
Samtliga digitala bilder från urvalet (ca 40st)
Levereras på fint USB i trä
Vacker bildbox i trä med era utvalda favoriter


BILDPAKET MELLAN - 7900:-

I detta paket ingår
1-2 timmars fotografering utomhus eller hemma
Samtliga digitala bilder från urvalet (ca 40st)
Levereras via privat webbgalleri


BILDPAKET LILLA - 5900:-

I detta paket ingår
1-2 timmars fotografering utomhus eller hemma
10 st digitala bilder
Levereras via privat webbgalleri


Vid bokning skickas en bokningsavgift på 1500:- via mail. Denna garanterar ert datum och dras sedan av på er faktura som skickas efter fotograferingen. 

För att se produkter jag erbjuder utöver digitala bilder, klicka på knappen nedan. Lösenord: produktgalleri1