Yay vad kul att ni vill vara med på en lifestylefotografering med mig!

Vad är då lifestyle?
Jag vet att dagarna så lätt bara sveper förbi, vardagslivet med både sina rutiner och oplanerade händelser så lätt rullar på.
Plötsligt är barnen inte så små längre. Krypandet blir spring i benen och morgonrutinen till dagis blir bussfärd själv till skolan. De där stunderna ni har just nu, i denna tid.
De kommer era barn värdesätta så oändligt en dag. Bevara de stunderna, både för er nu och framför allt för dem sen.

Lifestyle och storytelling ligger mig väldigt nära hjärtat. Det är enkelt sagt berättande och förevigande av just er fina familj, era unika egenskaper och hur livet ser ut för er just nu.

Hur vill ni minnas tillbaka på denna tiden? Vad vill ni ska återberättas för era barn när de är stora?

LIFESTYLEFOTOGRAFERING FÖR PORTFOLIO

Detta gör jag för att bygga upp min portfolio inom lifestylefotografering. Jag brinner verkligen för denna typ av fotografering och vill visa ännu mer hur värdefullt det är att ha vardagslivet förevigat! Och inte bara genom halvdassiga mobilbilder där inte ens ni alla i familjen är med på bild tillsammans. Utan för att ni ska ha bilder som visar ER, tillsammans.
Denna fotografering är helt kostnadsfri för er! Mot att jag får lov att använda bilderna fritt i min marknadsföring. Ni får då fotografering och samtliga bilder från urvalet, till ett värde av 7900:-.
Jag blir också jätteglad om ni vid publicering av bilder anger mig som fotograf eller taggar mitt konto @linnsej_photography på instagram eller facebook.
Inför er fotografering har jag en speciell vision jag vill får fram, men jag har såklart alltid som huvudfokus att fånga naturliga och genuina stunder. Utan något poserande á la skolfoto eller “titta in i kameran!”.

 
 
Linnsej-photography-fotograf-familj-jul-lifestyle-julfoto-halmstad-0029.jpg

Vad ska vi göra?

Tänk er en helt vanlig ledig dag tillsammans. Vad hittar ni allra helst på som familj? Jag vill föreviga er, precis så som ni är. Om det är så att baka och pyssla. Eller hellre läsa böcker, leka med lego eller gå en promenad. Då gör vi just det!
Ha en riktig familjedag, så hänger jag helt enkelt på! Jag kommer guida er igenom precis allting men utan att på något sätt be er göra stela poser á la skolfoto. I början av fotograferingen kommer jag ge er mer direktiv så som var ni ska sätta er, eller var ni ska gå. Jag kan be er sätta er någonstans i hemmet där det är bra ljusinsläpp, be er placera er lite annorlunda beroende på hur ljuset faller eller så kan jag interagera i era aktiviteter för att få så äkta och naturliga bilder som möjligt.
Jag har jobbat med barn länge och jag gör fotograferingen helt anpassad efter dem. Vissa barn vill helst leka och busa och då kommer vi göra det. Andra barn vill sitta och mysa och ta det lugnt och då gör vi det. Oroa er inte för om barnen kommer vilja vara med eller inte, det biten löser jag!

familj-familjefotograf-fotograf-halmstad-halland-barnfotograf-nyfoddfoto-nyfoddfotograf-00002.jpg

när ska vi fotograferas?

Alla barn och familjer är olika. Därför avgör ni när tiden passar just er bäst. Vid fotografering inomhus rekommenderar jag att vi bokar tiden under förmiddagen för att få in så mycket ljus som möjligt i hemmet. Men fungerar det bättre för er på eftermiddagen istället så går det såklart bra! Vill ni göra någon aktivitet utomhus är detta bättre tidigare på morgonen eller senare på eftermiddag/kväll då ljuset är mycket mjukare och varmare.
Är det nyföddfotografering så rekommenderar jag att välja en tid som brukar falla in bra efter matning under förmiddagen. Detta är såklart svårt att styra helt, så här lämnas det alltid gott om tid för pauser för matning eller blöjbyten.

Linnsejphotography-familj2-0001.jpg

Vad ska vi ha på oss?

Framför allt kläder ni trivs i. Vill barnen bara springa runt i blöja är det helt okej! Vill de ha på sig sina allra finaste klänningar ska de såklart ha det. Ha kläder ni alla trivs med och känner er bekväma i. Gärna färger i liknande toner (se bild ovan), men ni behöver absolut inte vara super-matchy-matchy. Varma naturnära toner så som beige, skogsgrön, burgundyröd samt svart och vitt är färger som blir jättefint på bild! Tyger med lite struktur så som jeans eller stickat blir också väldigt fint! Starka färger som rosa och neongrönt blir väldigt skarpt och tar lätt uppmärksamheten i bilden. Är det en liten nyfödd som ska förevigas rekommenderar jag bara blöja och en tunn body. Det är lätt att kläderna är lite stora när de bara är några veckor gamla och då är det bäst med en enkel ärmlös body.
Jag kommer skicka en inspirations-board från Pinterest med ideer och känslan jag vill få fram i fotograferingen. Utefter det kan ni ser ut era kläder. Ni får jättegärna lägga fram de kläder ni tänkt och skicka bild till mig. Så hjälper jag er!

Linnsejphotography-familjefotograf-fotograf-halmstad-halland-lifestylefotograf-lifestyle-nyfodd-bf-0003.jpg

Hur noga ska vi städa?

Helt ärligt? Inget alls egentligen! Lifestyle och storytelling är just det, berättandet av det vardagliga livet. Så har barnen öst fram precis alla leksaker de har över hela golvet så gör det ingenting. Är golven inte moppade på ett tag så gör det inte heller någonting. Ni gör precis som ni vill! Skulle det vara något jag tycker stör eller är lite i vägen, så flyttar jag bara det lite när jag väl är på plats. Men jag förväntar mig absolut inte att något hem är “perfekt” och fläckfritt!
Generellt är barnens rum, vardagsrummet och föräldrarnas sovrum de platser som används mest. Större delen av fotograferingen kommer ske i de rum med bäst naturligt ljusinsläpp från fönster.

 
Linnsejphotography-familj2-0012.jpg
 
 
 

Fotograferingen

När jag kommer hem till er börjar jag alltid med att lära känna barnen lite. Det är viktigt för mig att de känner sig trygga och vet vem det är som kommer och hälsar på. Jag tar sen gärna en liten rundtur i hemmet för att se hur ljuset fallet i de olika rummen. Vi går igenom lite om hur vi kommer lägga upp fotograferingen och hur det kommer gå till. Fotograferingen sker i ert hem där både ni och barnen kan känna er trygga och avslappnade. Fotograferingen tar mellan 1-2 timmar och jag anpassar mig helt efter barnen och allt går helt i deras takt.

Linnsej-photography-fotograf-familj-jul-lifestyle-julfoto-halmstad-0037.jpg
Linnsej-photography-fotograf-familj-jul-lifestyle-julfoto-halmstad-0003.jpg

Efter fotograferingen

Några dagar efter er fotografering får ni en liten sneak peek! För jag brukar inte kunna hålla mig från att redigera någon bild ^^,
Inom 4 veckor från fotograferingen får ni en länk via mail till ett lösenordsskyddat webbgalleri. Där kan ni enkelt ladda ner alla era bilder i både högupplöst och webbanpassat format. Webbgalleriet finns tillgängligt under 4 veckor.

ANNAT BRA ATT VETA
-Mutor så som godis eller annat (till både barn och vuxna) är inte tillåtet ^^,
-Jag blir ofta lite lek-tant och lägger stor vikt vid att lära känna barnen och se till att de har roligt
-Tvinga inte barnen till någonting - det kommer inte jag heller göra! Är det något de inte vill göra, så hittar vi helt enkelt på något annat!
-Jag fotograferar inte supermodeller så det förväntar jag mig inte av er heller. Fokusera på att ha KUL tillsammans så sköter jag resten
-Säg inte till barnen att ni just ska fotograferas, utan istället att ni ska träffa en lek-kompis!

Har ni några som helst frågor eller funderingar är det bara att höra av er!
Jag ser så mycket fram emot att träffa er familj!

För att se produkter jag erbjuder utöver digitala bilder, klicka på knappen nedan. Lösenord: produktgalleri1