Inför er Nyföddfotografering

 

Hur går det till?

Lifestyle fotografering är en dokumentär fotostil där man fokuserar på att fånga ögonblick och detaljer från den första tiden med ert lilla mirakel. Det är inget poserande eller någon rekvisita. Utan jag vill fånga naturliga bilder som berättar om just er familj. Med äkta känslor och ärliga ögonblick får ni bilder att alltid kunna se tillbaka på och minnas. Jag brinner för berättandet, om er första tid med ert lilla barn, om de små fingrarna som håller hårt i er, den lilla gäspningen och det lilla leendet. Precis så vackert och äkta som det är!

När bokar vi fotograferingen?
Det är väldigt bra att vara ute i god tid med er bokning för nyföddfotograferingen, gärna redan under graviditeten. Vi bokar in en tid för er nyföddfotografering, skulle den tiden sen inte funka så bokar vi såklart om er tid. Vill ni ha mysiga bilder på när barnet sover djupt rekommenderar jag att vi bokar in tiden mellan barnet är 5-12 dagar. Vill ni hellre ha bilder när barnet är lite större och vaken mer så är det möjligt att fotograferas inom de första 3 månaderna.
Alla barn och familjer är olika. Därför avgör ni när tiden passar just er bäst. Men jag rekommenderar att ni fotograferas under förmiddagen för att få in så mycket ljus som möjligt i hemmet. Men fungerar det bättre för er på eftermiddagen istället så går det såklart bra.

Vad ska vi ha på oss?
Ni får ha på er precis vad ni själva vill under fotograferingen - vad ni trivs bäst i och känner er bekväma med! Fotograferingen handlar om er familj och den ska representera er. Men jag brukar generellt rekommendera att kläderna går i liknande toner eller nyanser. Det blir en väldigt fin helhet i bilderna då! Gärna inte väldigt starka färger med stora tryck på tröjan exempelvis.
För bebisen rekommenderar jag bara blöja och någon fin filt, det blir väldigt mysiga och varma bilder. Alternativt att bebisen bara har en tunn bekväm body.
Har ni några som helst frågor angående val av kläder får ni gärna höra av er till mig!

Vad behöver vi förbereda innan fotograferingen?
Ni behöver absolut inte storstäda hela huset eller styla som för ett tidningsreportage inför er fotografering. Jag är där för att föreviga er. En stund i er vardag tillsammans som familj!
Barnets rum, vardagsrummet och föräldrarnas sovrum är de platser som oftast används under fotograferingen. Större delen av fotograferingen kommer ske i de rum med bäst naturligt ljusinsläpp.
Det är bra om barnet matas precis innan fotograferingen, för att då vara mätt kanske lite sömnig. 

Fotograferingen
När jag kommer hem till er för fotograferingen börjar vi med att jag tar en liten rundtur i hemmet för att se hur ljuset fallet i de olika rummen. Vi går igenom lite om hur det kommer gå till och om syskon är med ser jag till att lära känna dem lite mer innan vi börjar. Fotograferingen sker i ert hem där både ni och barnet kan känna er trygga och avslappnade. Under fotograferingen låter jag er vara precis som ni är i dagliga livet, men det blir även smått arrangerade bilder där jag guidar er till exempel till att vända er mot bra ljus eller att ni ska titta på varandra.
Fotograferingen tar mellan 1-2 timmar och allt går helt i bebisens takt. Om barnet sover tungt i spjälsängen när jag kommer dit, då börjar jag med bilder på det. Är bebisen vaken och ligger i pappas famn, då börjar vi med lite bilder på det och er tillsammans osv. Det blir en avslappnad stund med tid för pauser för både matning eller blöjbyte.

Vad händer efter fotograferingen?
Några dagar efter er fotografering lägger jag upp en sneakpeak på min Instagram och Facebook
(skulle ni inte vilja att bilderna visas på sociala medier ska detta meddelas vid bokningstillfället).
Inom 2 veckor från fotograferingen får ni en länk till ett lösenordsskyddat webbgalleri för att i lugn och ro kika igenom bilderna. Där väljer ni ut vilka bilder ni vill beställa antingen som digitala filer eller förstoringar. Ni väljer ut era bilder genom att "hjärtmarkera" dem i galleriet och sedan skicka listan till mig.
Bilderna på sidan har min logotype i kanten men de beställda bilderna levereras såklart utan detta!
Bilderna på sidan är endast till för att visa ert urval och får inte laddas ner eller användas.
Webbgalleriet finns tillgängligt under 2 veckor. 
Efter ni gjort er beställning får ni en orderbekräftelse. Sedan får ni er faktura via mail enligt er beställning. Fakturering sker via Frilans Finans.

Hur går det till med de beställda bilderna?

När betalningen är gjord sätter jag igång med er beställning.
För produkter så som vackra förstoringar eller Linneboxar med era bilder varierar leveranstiden, men ca 4-6 veckor och då skickas dessa direkt hem till er. 
Digitala filer levereras via ett nytt webbgalleri inom 2 veckor där ni kan ladda ner de direkt från sidan.


Har ni fler frågor eller funderingar? Hör av er till mig så svarar jag så snart jag kan!