I oktober 2020 höll vi i vår första Wild Forest Workshop i stugan.
En solig fredag i Oktober samlades vi tillsammans med ett underbart gäng fotografer i stugan. Framför oss hade vi en hel helg som skulle fyllas med inspiration, kunskap och tid för att landa.

vår första workshop i stugan

Den spegelblanka sjön precis utanför fönstret, höstlöven som låg på marken och den tända brasan; det satte direkt tonen och mysfaktorn för hela helgen.

Tänk att du vaknar upp på sovloftet, hör vinden susa genom höstlöven, försiktigt klättrar du ner till första plan och tar på dig raggsockarna. När du drar upp rullgardinerna kan du se ut över den ljuva sjön. Brasan i den öppna spisen tänds och till ljudet av elden tar du en kopp kaffe och sätter dig i träsoffan. Kaffedoften sprider sig sakteligen och fyller hela stugan.

Vi började med att sitta ner tillsammans för att lära känna varandra lite och såklart med go-fika! Vi tog därefter en promenad i stugområdet hela gänget för att röra lite på oss innan dagens första presentation skulle börja.

Första dagens presentationer var först om våra bådas foto-resor och sen om grundpelaren i att skapa ditt personliga varumärke.
Vi har väldigt olika resor från det att vi började tills när vi träffades första gången. Och det ville vi dela med oss av - hur olika det kan se ut. Och hur du kan nå dit du vill med rätt verktyg och mål! Hur började vi? Varför just bröllop och vad har vi gjort för att komma dit vi är idag?

Resten av fredagkvällen bjöd på god mat och fina samtal kring allt mellan himmel och jord. Så fint ändå, hur alla i detta gäng kom in med så öppna hjärtan och delade mig sig av allt i högt och lågt. I allt från företagande till personligt. 

Wild Forest Workshop 2020

"Det var en av de bästa helgerna jag varit med om. Jag växte nog en meter som människa tack vare att jag vågade. Jag skulle alla dagar i veckan göra om det igen. Får jag chansen igen kommer jag ta den."

- Ellen

Lördagen började vi lugnt tillsammans med meditation för att landa och ladda om inför dagen. Det skulle bli en fullspäckad dag i både teoretiskt och praktiskt. Vi ville därför att alla skulle få möjlighet att släppa annat runt omkring och istället fylla på med lite ny energi.

Vi körde igång med första teoripasset för dagen! Ett teoripass för att förbereda inför den kommande stylade fotograferingen, för att berätta allt om hur vi tänker kring stylade fotograferingar. Från förberedelser av, varför vi ens jobbar med det och också om ad vi gör med materialet vi tagit fram.

Därefter blev det en värmande lunch innan vi begav oss iväg! Med fotograferingen ville vi visa hur det kunde se ut när vi stylat, hur vi jobbade med allt från detaljer, upplägg av fotograferingen och hur vi får våra par att känna sig avslappnade och trygga framför kameran!

Samtliga deltagare fick också egentid med paret där de kunde välja lite själva i klädsel och detaljer för att skapa de bilder de ville. Både i stil och i sitt sätt att fotografera. Vi vet hur viktigt det är att få möjlighet att leka runt och vara kreativ utan några krav eller måsten. Att våga testa nya saker i både fotograferandet och i val av platser och olika ljus. Därför tyckte vi det var viktigt att alla fick sin egna stund för att verkligen få utrymme för att skapa något utefter deras egna varumärke.

Väl tillbaka i stugan blev det lite påfyllning av energi i form av fika och såklart laddades det in bilder för fullt från fotograferingen!
Efter fikapausen körde vi på med ett teoripass. Denna gång mer om redigeringsdelen och hur vi tänker kring bildstil och redigering. Något vi båda kämpade med i början och kan verkligen förstå känslan i att inte helt landa i sin redigeringsstil.

Lördagkvällen blev en riktig mysig tjejkväll med god mat, redigering, tända ljus, fina samtal och avslutandevis -  kvällsbad i sjön! 

Söndagen, workshopens sista dag. Även denna dag började vi med fin meditation. För att landa i alla intryck, nya idéer och låta allt få sjunka in lite. Vi fortsatte sen med ett kort teoripass och en frågestund för att ta upp saker som kan ha dykt upp under helgen.

Vi avslutade med lunch tillsammans innan det var dags för avfärd. Lite vemodig känsla, och samtidigt så fylld av energi av dessa fina själar vi fått möta!
En helg som gjort att det känts som vi hängt och känt dessa fina människor hela livet, och samtidigt en helg som gått förbi allt för fort!

Med vår workshop vill vi skapa en plats för dig att finna lugnet, känna kreativiteten flöda och låta dig inspireras till fullo. Vi vill skapa en trygg och inspirerande plats för dig som deltagare. Där du känner dig välkommen precis som du är, blir en del av gemenskapen och får plats och tid att landa och fokusera på dig och ditt varumärke.

Vi brinner verkligen för att hjälpa andra kvinnor i sina drömmar om att jobba som fotograf och med det de älskar. Och att se andras kreativa glöd brinna och inspireras till att våga satsa på sin dröm!

VARMASTE TACK;
till våra fantastiska deltagare som vi fick dela helgen med! Ni är så inspirerande och genomfina människor allihop!
till vår finaste Kajsa som hjälpte till och roddade under hela helgen och såg till att vi fick den GODASTE vego-maten!
till Blomtind som skapade den vackraste höst-buketten vi sett!

Läs deltagaren Amandas blogginlägg om workshopen här!
EN HELG FÖR DIG.
FÖR DITT VARUMÄRKE. 

© copyright Wild Forest Workshop 2022